Malatya Kuru Kayısının Faydaları

25-09-2022 18:27
Malatya Kuru Kayısının Faydaları
Satışa sunduğumuz ve Malatya‘da doğal güneşte kurutulmuş kuru kayısının hiç bilmediğiniz faydaları ile tanışmaya hazır mısınız?
Kuru Kayısının Faydaları
Kuru kayısı içeriğinde bulunan yüksek lif oranları sebebi ile sindirim dostu bir meyvedir. Bu sebeple kabızlık sorunu yaşayanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Vitamin açısından zengin bir besin olan kuru kayısı içerisinde A, C ve E vitaminleri bulunurken potasyum, demir ve kalsiyum açısından da zengin olduğunu özellikle belirtmek isteriz.
İster gün kurusu kayısı isterseniz de sarı kuru kayısının faydaları açısından birbirinden farklılık göstermez. Peki, kuru kayısının faydaları nelerdir, Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli ve Kuru kayısı kilo aldırır mı?
Kuru Kayısı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında kuru kayısı da yer almaktadır. Zengin vitamin ve mineral ihtiva eden kuru kayısıyı düzenli olarak tüketmeniz halinde bağışıklık siteminizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
Retinol olarak adlandırılan A vitamini içermesi sebebi ile göz hastalıklarını önleme ya da ilerlemesini engelleme açısından önemlidir. 
Lifli bir besin olan kuru kayısı kötü kolesterolü düşürür. Bu da kalp sağlığınızın korunmasında etkili olacaktır. Üstelik kuru kayısı içerisinde bulunan potasyum ise vücudunuzdaki elektrolit seviyelerini düzenleyecektir. Kapl sağlığını ziçin 
Retinol ciltte meydana gelen kırışık görünümün giderilmesinde de faydalıdır. Günde 1 avuç kuru kayısı tüketerek daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Hem besleyici hem tok tutucu hem de lifli besin olması sebebi ile kilo verme sürecinde ara öğün olarak kuru kayısı tercih edilebilir.
Lifli bir besin olan kuru kayısının faydaları arasında en bilineni kabızlığa iyi gelmesidir. Sindirim sisteminizi düzenlemektedir. Özellikle kuru kayısı üzerine su içmek hazımsızlık sorununu ortadan kaldırır.
Kuru kayısının faydaları içerisinde kemikleri güçlendirdiğini de söylesek yalan olmaz. Çünkü kuru kayısı da bol miktarda kalsiyum bulunmaktadır. Üstelik kayısının içeriğindeki potasyum ile birlikte kalsiyumun kemiklerde çok daha hızlı emilimi gerçekleşmektedir. Özellikle menopoz dönemindeki kadınların kuru kayısı tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
Kuru kayısının içeriğinde demir yer alması kansızlık içinde faydalı bir besin alternatifi oluşturmaktadır.
Günde Kaç Tane Kuru Kayısı Yenmeli?
Kilo verme sürecinde olan kişiler için önerilen ara öğün olarak 3 adet kuru kayısı tüketilmesidir. Genel olarak günlük kuru kayısı tüketimi en fazla kişinin kendi avuç ölçüsü ile 1 avuç olmalıdır. Bu da 6-8 adete denk gelir.
Kuru Kayısı Kilo Aldırır mı?
Kuru kayısı zayıflatır mı açısından bakılacak olursak tek başına zayıflatma yeteneği olmasa da diyet programınıza kuru kayısı dahil edebilirsiniz. Sindirimi kolaylaştırması ve yağ yakıcı özelliği dışında kuru kayısı kalorisi düşüktür. Sizi tok tutarken dengeli bir şekilde vitamin ve mineral ihtiyaçlarınızı da karşılayacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.