Besni Üzümü Nedir Nerede Yetişir?

25-09-2022 18:27
Besni Üzümü Nedir Nerede Yetişir?
Besni Üzümü Nedir, Nerede Yetişir?
Dünya üzerinde yaklaşık 10 binden fazla üzüm çeşidi olduğu bilinmektedir. Besni üzümü adını Adıyaman’ın ilçesi olan Besni ilçesinden almaktadır. Halk arasında bilinen diğer adı ise Peygamber üzümüdür. Besni üzümü anne sütüne benzetilen içeriği ile öne çıkmaktadır. Sarımtırak renkte olup bilinen çekirdeksiz sarı üzüme göre daha iridir. Besni üzümünün insan sağlığına sayısız faydası bulunmaktadır. Antik Kuruyemiş online mağazasından satın alabileceğiniz Besni üzümü hakkında daha detaylı bilgi edinmek için yazının devamını okuyabilirsiniz. Besni Üzümünün Faydaları Nelerdir? Besni üzümü nasıl yetişir?
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Portalı sayfasında ise Besni üzümü hakkında şu ifadeler yer alıyor:
İlimiz Besni ve Gölbaşı ilçelerine has olan ve Peygamber Üzümü de denilen bu üzüm tam olgunlaşınca toplanıp bir bez üzerinde kurutulmaya bırakılır. 15-20 gün kurutulduktan sonra toplanıp zeytinyağı ile terbiyelendikten sonra yemeye hazır hale getirilir. Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen üzüm akciğer dostu olarak da bilinir.
Besni Üzümünün Faydaları Nelerdir?
Genel olarak kurutularak da tüketilebilen Besni üzümünün sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Besni üzümünün faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:
- Bağırsaklara iyi gelir.
- Cildin güzelleşmesine yardımcı olur ve böbrek taşlarına iyi gelir.
- Kilo verme konusunda yardımcıdır.
- Kolesterol hastalıkları için şifa kaynağıdır.
- Sinirlerin alınmasına yardımcı olur ve yorgunluğun giderilmesini sağlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.